Hvem er bopælsforælder? Hvem er samværsforælder? Hvem bestemmer hvad? Også når der er fælles forældremyndighed.

Én af de sværeste beslutninger, når forældre ikke skal være sammen længere er at finde ud af, hvem der skal være bopælsforælder og samværsforælder. Selvom forældrene ønsker, at børnene skal være lige meget hos hver, eller har aftalt delt bopæl, er der stadig kun én, der kan have børnenes adresse. Det er ikke sådan, at en bopælsforælder på egen hånd kan bestemme alt. Er der fælles forældremyndighed, er I som forældre stadig fælles om de mere alvorlige og betydningsfulde beslutninger.

Pas i delebørnsfamilier

Det er desværre ikke en usædvanlig situation i delebørnsfamilier, at den ene forælder ikke vil udlevere barnets pas til den anden, eller underskrive en ansøgning om pasudstedelse. Jeg har igennem årene snakket med mange, der står i de situationer, og her kommer derfor en køreplan for, hvad du som forælder kan gøre, hvis du står i, eller havner i den situation. Har jeres barn et pas… Når jeres barn har et pas, så følger passet som udgangspunkt jeres barn. Nægter den ene af jer at udlevere jeres barns pas, kan fogedretten være behjælpelig med at få det udleveret.

Må jeg tage vores børn med til udlandet på sommerferie?

Hvis du overvejer at rejse ud af Danmark med jeres børn på sommerferie, skal du sikre dig, at det kan ske lovligt. Sommeren er på vej, og mange glæder sig til den sommerferie, der venter lige rundt om hjørnet. Flere har allerede planlagt sommerferien, mens andre drømmer.

Som I måske har hørt, er der sket en del ændringer i behandlingen af familieretlige sager.

Ændringerne træder i kraft den 1. april 2019 Forum Advokater har lavet dette 3-minutters overblik over de nye regler. Hvis I har spørgsmål, så er vi flere, der kan svare. DETTE SKER FRA 1.

”Førstehjælp” til delebørnsfamilier

Som familieadvokat står jeg tit på 1. række, når der opstår udfordringer i delebørnsfamilier. Jeg ser ofte, at udfordringerne hurtigt kan blive til en stor, ofte unødig konflikt. En konflikt der begynder at fylde mere i hverdagen, end hvad godt er – for både delebørnene og deres forældre.

Abonner via RSS Abonner på RSS

Arrangementer

Se flere

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Forum Orienterings nyhedsbrev, og få seneste nyt om dine interesser.

Meddelelser

Se flere