Psykisk vold i familien

Der er netop fremsat et nyt lovforslag i Folketinget, der lægger op til en selvstændig bestemmelse i straffeloven om psykisk vold. Et lovforslag, der skal sikre, at psykisk vold bliver sidestillet med fysisk vold, og altså anerkendes som værende lige så alvorlig og skadelig som fysisk vold. Rent konkret går lovforslaget ud på, at personer, der over tid udsætter andre med tilknytning til husstanden for groft nedværdigende, forulempende eller krænkende handlinger, fremover skal kunne straffes med fængsel i indtil 3 år.

Kom godt hjem fra forretningsrejsen…

Vi farer rundt i hele verden – ofte i huj og hast. Heldigvis går det normalt godt, men desværre sker der også engang imellem noget uventet. Hvad sker der, hvis du ikke kommer levende hjem fra din forretningsrejse? Det er et ubehageligt spørgsmål, men jeg stiller det alligevel. Både for din families skyld og for din virksomheds skyld. I mit daglige arbejde bistår jeg mange gange om ugen med oprettelse af testamente, og jeg har lavet min egen private undersøgelse omkring oprettelse af testamente.

”Jeg skal skilles” – En skilsmisseguide til forældre

Det er januar, og højsæson for skilsmisser. Januar er nemlig én af de måneder på året, hvor flest par går fra hinanden. Overvejelserne har ofte været undervejs længe, fordi det kan være uoverskueligt, hvordan det nye liv bliver. Især når der er børn involveret.

Region Sjælland og Hovedstaden er bagud med testamenter

En undersøgelse viser, at vi i region Sjælland og region Hovedstaden er langt bagefter med testamente-skrivningen og det er ikke nogen god rekord. ”Vil man have indflydelse på fordelingen af sin arv, skal man skrive testamente. Den er ikke længere.

Kan en sigtet tvinges til at låse iPhone op med fingeraftryk?

Ja, siger byretten. Ja, siger landsretten. Og hvad siger så Højesteret? Det sidste vil tiden vise, for der er givet tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret. Sigtede blev anholdt og sigtet for narkotikakriminalitet.

Abonner via RSS Abonner på RSS

Arrangementer

Se flere

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Forum Orienterings nyhedsbrev, og få seneste nyt om dine interesser.

Meddelelser

Se flere