Skorstensfejeren fik bøden halveret i Højesteret

Skorstensfejermester blev straffet med bøde, idet to af hans ansatte havde renset skorstene uden sikkerhedsforanstaltninger mod nedstyrtning, men bøden blev halveret på grund af undskyldelige forhold. To ansatte hos en skorstensfejermester havde renset skorstene, mens de stod på rygningen af et tag med en hældning på ca. 40 grader i en højde på henholdsvis ca. 6 og ca.

Erstatning på 6.025.000 kroner ved ekspropriation af ejendom med råstoffer.

Et selskab havde haft berettiget forventninger om at kunne indvinde råstoffer på et eksproprieret areal, og erstatningen skulle fastsættes ud fra den mistede fortjeneste Sagen angik fastsættelse af erstatning for et jordareal, som indeholdt råstoffer, og som blev eksproprieret til brug for anlæg af et tilslutningsanlæg til Holbækmotorvejen.

Tre retsinstanser: du kan ikke nøjes med en betinget dom for groft skattesvig

Der var ikke grundlag for at gøre dom for momssvig og grov skattesvig i et andengangstilfælde helt eller delvist betinget med vilkår om samfundstjeneste. Tiltalte var fundet skyldig i bl.a. momssvig og grov skattesvig, hvorved han i 2011 og 2012 havde unddraget statskassen for ca. 1,2 mio. kr.

Hvad koster det, når din erhvervsbil ikke er mærket?

Det har retten nu taget stilling til. Tiltalte var tiltalt for overtrædelse af registreringsafgiftsbekendtgørelsen. Hans bil var ikke mærket.

Mere fleksible bevisregler (syn og skøn m.v.) fra den 1. juli 2017.

Fra 1. juli 2017 bliver det – som noget nyt i dansk ret - muligt at anvende to (eller flere) skønsmænd med samme faglige baggrund.

Abonner via RSS Abonner på RSS

Arrangementer

Se flere

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Forum Orienterings nyhedsbrev, og få seneste nyt om dine interesser.

Meddelelser

Se flere